Vægbeslag til TV

TV i et soveværelse

Nu er det jo sådan, at vi er mange, der godt kan lide at se en god film, inden vi skal i seng og sove. Det er en hyggelig måde at tømme hjernen for tanker på. Og det kan være rart at gøre det – en gang imellem. Nogle af os har da også et TV apparat i soveværelset. Det er sat op på væggen overfor sengen. Vi har sat sådan et lille TV ophæng med vægbeslag op, så det fylder ikke noget. Apparatet sidder tæt til væggen. Derfor hænder det, også at nogle af os vågner op midt om natten til en tændt skærm, fordi vi faldt i søvn, imens filmen blev afspillet.

Hvad med soveværelset?

Andre har en nærmest fjendtlig indstilling til at have et TV i soveværelset. ”Der skal være helt mørkt og helt stille, ellers falder jeg ikke i søvn”, siger de. Al respekt for det. Det er et personligt valg. En god nattesøvn kommer ind øverst på prioritetslisten. Så, der er ikke nogen grund til, at vi diskuterer det!

Men et TV apparat har vi alle sammen. Mindst ét. Mange familier har flere TV apparater. Der er som regel et stort, et i stuen, hvor familien samles en eftermiddag for at se en film eller et show en eftermiddag. Der er ofte også et lidt mindre TV apparat hængt op i køkkenet, så vi lige kan se nyhederne, inden vi drøner ud til dagens gøremål. Apparaterne er naturligvis sat op på væggen med TV ophæng, som kan være mere eller mindre fleksible.

Mange typer ophæng

Nogle TV ophæng er kun beregnet til, at man kan skrue dem fast på væggen, og så kan de holde TV apparatet. Andre kan drejes eller hejses, så man kan se TV fra flere forskellige vinkler. Det kan være ret praktisk, men den slags TV ophæng fylder som regel lidt mere end de helt simple. Man kan også være heldig at finde et TV ophæng, som i virkeligheden ikke er hængt op på en væg (eller i et loft). Det er hængt op på et stativ. Det kan være en fordel at have, sådan et, fordi det kan flyttes. Nu er det dog ikke sådan, at vi flytter rundt på et TV apparat hver dag.

Men det TV ophæng på et stativ kan være en fordel, hvis vi bor til leje og ikke vil bore huller i boligens vægge. Eller hvis vi skal flytte ind i en ny bolig. Så er flytningen lidt nemmere.
Vi skifter ofte vores TV apparat. Af en eller anden grund kan vi altid godt lide at få et lidt større apparat. Derfor så er det en god idé, når du skal købe et TV ophæng, at du køber, et som kan bære et apparat, der er større end det, du lige har købt. Du kan fx få TV ophæng, som kan bære et apparat, der vejer op til 45 kg. Så hvis det apparat du har nu, vejer 30 kg, kan du muligvis slippe for at købe et nyt TV ophæng, næste gang dit apparat skal udskiftes.

Vægbeslag til TV
Rul til toppen