De pokkers julegaver

Flotte julegaver

Selv om vi er midt på sommeren – nærmere betegnet i juli måned – kan jeg godt allerede nu begynde at få sved på panden når jeg kommer til at tænke på indkøbet af årets julegaver. Vi er nemlig en stor familie. Så det er ret så mange gaver, som skal købes. Det er både svært at finde det helt rigtige til alle og så koster det naturligvis også en hel del, når det er en større omgang gaver, som man skal ud at have fat i. Det kræver derfor nogle gange en god del planlægning at få styr på det hele.

Det kan være svært at finde alle gaverne - men det hjælper med gode ønskesedler
Det kan være svært at finde alle gaverne – men det hjælper med gode ønskesedler

Gode ønskesedler i god tid er sagen

Når man skal købe gaver til så mange, er det altså rart at have noget at gå efter. Samtidig er det også dejligt at have god tid, så man ikke skal stresse rundt i sidste øjeblik sammen med alle de andre, som heller ikke har fået styr på deres indkøb af gaver.

Så det gælder simpelthen om at få fat i nogle gode ønskesedler – og helst i så god tid som muligt – fra alle dem, som man skal købe gave til.

En god ønskeseddel vil for mig sige, at den indeholder en del valgmuligheder – gerne i prioriteret rækkefølge, så man er nogenlunde sikker på at kunne ramme det mest eftertragtede køb. Der skal gerne være noget i forskellige prisklasser på ønskelisten. Så er det lettere at finde nogle gaver, som passer til pengepungen.

Skal det være helt optimalt, må der også meget gerne være angivet, hvor gavemodtageren selv har set de forskellige ønsker. Det gør det lettere at finde tingene samtidig med, at der også er større sikkerhed for, at man får fat i lige præcis den ting, som er ønsket.

Nogle ting kan sagtens købes i god tid

Nogle gaver kan man sagtens købe i god tid. Det kan man faktisk spare en del ved at gøre. Så kan man handle, når tingene er på tilbud og enten få råd til nogle større/bedre gaver eller simpelthen bare klare opgaven til en billigere pris.

Der er selvfølgelig nogle ting, som man skal holde øje med, hvis man køber i rigtig god tid: Hvordan ser det ud med evt. garanti? Og hvordan med bytteperioden? Samtidig risikerer man også nogle gange, at gavemodtageren allerede har fået den samme gave, når man kommer frem til jul – eller at vedkommende simpelthen bare ikke ønsker den ting længere. Så tjek også gerne i hvor lang tid, man evt. kan få pengene tilbage for de købte gaver.

Ro i sjælen

For mig handler det lidt om at få ”ro i sjælen”. Og det sker altså først, når jeg stort set har styr på alle gaverne. Så det vil jeg naturligvis gerne have i så god tid, som det overhovedet kan lade sig gøre.

#Artiklen er oprindelig udgivet juli 2021, men opdateret januar + juli 2022

De pokkers julegaver
Rul til toppen