Undgå vandskader

Min datter er utroligt distræt. Hun er meget klog og tænker meget dybt over tingene. Alt lige fra menneskelige relationer til matematikopgaverne. Men somme tider må jeg virkeligt råbe hende op for at få hendes opmærksomhed. Nu her, fx som forleden, hvor hun havde sagt til mig, at hun gerne ville have sig et rigtigt langt og varmt karbad.

Et karbad

Jeg kunne godt forstå, at hun havde lyst til et langt varmt bad. Hun var lige kommet ind fra kulden og havde næsten forfrysninger i fingrene efter at have været ude med hunden, som faktisk fik frost imellem potens trædepuder. Jeg sagde til hende, at det var en god idé. Der var mere end en time til, vi skulle spise, så hun kunne nå at få et bad inden. Hun gik ud på badeværelset og lukkede op for vandhanerne. Og så satte hun sig ind på sit værelse for lige at se et par videoer på YouTube.
Efter ca. 20 minutter gik jeg ned til badeværelset for at høre, om hun nød sit bad. Intet svar. Jeg kunne høre vandet fosse, så jeg tænkte, at hun lå og dasede og nød sit bad. Men nej. Det gjorde hun ikke. Hun sad på sit værelse og så på videoer.
Jeg løb tilbage til badeværelset og fandt hele gulvet oversvømmet med vand. Kondens på vinduerne og spejlet. Og massevis af damp.

Masser af damp

Af med strømperne og så sjokkede jeg ud i 4 cm vand på badeværelsets gulv. Lukkede for hanerne og åbnede vinduet og for de to ventilatorer, vi har installeret.
Jeg kaldte på min datter. Lidt sur på hende. ”Find lige en gulvklud og en spand. Vi skal have tørret op!” Hun gik ud i bryggerset for at finde klud, spand og papir. Og så måtte vi i gang med at samle vand op. Jeg var godt sur. Hun var skuffet. Hendes bad blev ikke til noget. Jeg sagde til hende, at hun nu må nøjes med et varmt brusebad efter middagen. Jeg bad hende om at være lidt mere opmærksom, og ikke lade sig rive væk fra virkeligheden af YouTube.
Efter middagen talte jeg med min mand om hvor distræt og fraværende hun kan være. Jeg skulle have lidt afløb for min frustration over at skulle tørre hele badeværelsets gulv op for vand, fordi hun ikke tænker sig lidt om. Jeg var faktisk træt og skuffet over hende. Min mand fandt dog på en god løsning.

Nu får vi en vandalarm

Vi må forbyde hende at gå fra badeværelset, imens karret fyldes med vand. Så kan hun da styre det. ”Ha, jeg er ikke sikker du. Hun sætter sig nok bare med sin tablet på toiletkummen og glemmer alt.” ”Jamen, ved du, hvad? Jeg går ned til vvs’en i morgen og køber en vandalarm. Den er nem at sætte op. Så kan hun høre, hvis der er noget galt, når den bipper. Er det en god idé? Vandalarmer er ikke særligt dyre.”
Vi blev enige om, at det er en rigtig god løsning. Intet karbad til vores datter, før vandalarmen er sat op. Vi fandt en god en her: https://www.elvvs.dk/c/vandalarmer-4703/