Bedre VVS til badeværelset

Og så er Lars gået med til, at vi skal have et væghængt toilet, fortalte min søster, Jeanne, da jeg besøgte hende i forgårs. Jeg spurgte, hvorfor hun var så forhippet på det, og hendes begrundelse var dels designet, dels at det er meget lette at gøre rent i badeværelset, hvor toilettet er væghængt. Hun sidder klistret til computeren for at finde inspiration til ombygningen, og hun er helt væk i denne side med VVS til badeværelser.

Renovering af badeværelse som gør det selv

Heldigvis har Jeanne og Lars også et gæstetoilet, for Lars har valgt selv at udføre arbejdet med renoveringen af deres gamle badeværelse, som der vist ikke er sket noget som helst med i husets godt 30-årige levetid. Men da Lars så skal lave det hele i sin fritid, tager det selvfølgelig mindst et par uger, før han kan blive helt færdig.

De glæder sig begge to meget til at få et nyt og super moderne badeværelse, og de har i en periode brugt meget tid på at udvælge og købe vvs online. Lars er ganske ferm til forskelligt håndværksmæssigt, så han har ikke de store problemer med at udføre arbejdet. Men heldigvis for ham er han ganske gode venner med en vvs installatør, som han kan få gode råd fra.

Jeanne fortalte mig, at de allerede har købt næsten alle de elementer, de skal have i det nye badeværelse. De har fundet masser af billig vvs på nettet, så de på den måde har sparet en del penge. Da jeg besøgte dem i forgårs var Lars i fuld gag med at lægge nye klinker på gulvet i badeværelset, så jeg kunne danne mig et indtryk af,  hvordan det kommer til at se ud.

Luft til luft varmepumpe?

Det er en del af overvejelserne lige nu at få en varmepumpe. Vi kigger meget på de forskellige muligheder. og er lidt i vildrede endnu. Det ender dog nok med en luft-til-luft udgave, men vi skal lige have studeret de forskellige muligheder nærmere:

Inde i spisestuen har de stillet alt det indkøbte inventar, og Jeanne viste mig stolt det nye væghængt toilet fra Ifø badeværelse, hvis design hun var faldet for. Der stod også en særdeles flot brusekabine i plexiglas, som de også havde fundet i en netbutik.

Bliver virkelig flot

Jeg kunne levende forestille mig, at det færdige resultat bliver virkelig flot og brugervenligt – ikke mindst for Jeanne, som er den, der står for rengøringen hjemme hos dem.

Da vi sad over kaffen, fortalte Lars, at de endnu ikke havde fået valgt armaturer til badeværelset. De ville gerne have en gennemgående linje i stilen, men ingen af dem havde endnu fundet det helt rigtige i deres mange søgninger i forskellige netbutikker.

Det var ikke lige noget, jeg kunne hjælpe med, for det er ikke et område, jeg har nogen forstand på, men jeg nævnte for dem, at da vi sidste år fik udskiftet vandhanen ved vores håndvask i badeværelset, havde vvs-manden anbefalet et armatur fra Hansgrohe, og det var vi virkeligt godt tilfredse med.

Jamen, vi har kigget på alle tænkelige fabrikater, og mange af dem er bestemt også meget flotte. Men problemet er, at det kan være svært at holde samme stil, for vi har ikke kunnet finde et blandingsbatteri til brusekabinen, som matcher de mulige armaturer til håndvasken.

Lad nu være med at være for nøjeregnende, protesterede jeg, for blandingsbatteriet i brusekabinen bliver jo ikke specielt synligt, hvis den står lukket. Det handler da først og fremmest om at finde armaturer, der er funktionelle og flotte at se på hver for sig, mener jeg.

Belysningen? Jamen der skal vi helt klart benytte LED armaturer!