Norge, Sverige eller Kroatien

Sidste år, lige inden vi kom ind i den her pandemi, var vi på skiferie i Norge. Det var så lækkert. Vi fik løbet en masse kilometer. Jeg har ikke helt tal på, hvor mange, men 8 timers langrend dagligt i en uge, bliver til virkeligt mange kilometer. Vi havde lejet os ind i en hytte, og vi havde lejet ski. Vi kørte selv derop. Altså det vil sige, vi kom med båd, og så kørte vi derop. Det var nemt nok. Ingen problemer, og på vejen op til hytten fandt vi selvfølgelig ud af, hvor der var indkøbs- og spisemuligheder. Vi fik nogle dejlige dage. Masser af frisk luft. Ja, det var faktisk, ligesom at vores kroppe blev renset helt igennem. Både fysisk og psykisk.

Så Sverige derefter

Jeg kan huske, at på båden tilbage talte vi om, at vi måske ville gentage oplevelsen til næste år. Ja, vi var faktisk ret enige om, at det skulle vi. Men så kom den pandemi, og vores planer om at tage på skiferie i Sverige i år er ikke blevet til noget. Desværre. Vi havde ellers håbet på, at det ville kunne lade sig gøre. Sådan der omkring juletid var vi lige ved at booke en hytte. Men vi lod være. Vi var ikke sikre. Det var ellers så fristende. Bare tanken om at komme ud og stå på ski igen kunne gøre os helt euforiske.

Masser af sne

Heldigvis, kan man sige, så kom der jo en del sne her i vinter, så vi har da stået på ski. Vores egne ski, som godt nok ikke er i den samme gode kvalitet, som dem vi kan leje. Men selvom vi har været ude og stå på ski her i vinter, så er det altså ikke helt det samme som at komme på en rigtig skiferie. Der er et eller andet, der sætter forventningerne op, når man sådan kører et ret langt stræk op nordpå og skal bo i en lille hytte i en uge. Det er, som om man undervejs kan lægge alle dagligdagens problemer og pligter bag sig. Man bliver bedre til at nyde. Man lægger mærke til naturen. Ja, også selv der er hvidt af sne overalt. Sådan er det bare. Man kommer ind i en helt anden tilstand. Man kommer i ferie-mode.

Køre selv til Kroatien

Men som sagt, det kunne ikke lade sig gøre. Men nu, hvor der faktisk er ved at komme lys for tunnelens ende, så ser det ud til, at vi måske kan komme på sommerferie. Og selvom vi aldrig før har prøvet at køre på sommerferie, så må jeg indrømme, at jeg faktisk godt kunne tænke mig at prøve det. Du ved sådan en kør selv ferie. Jeg kunne godt forestille mig, at det kunne være helt vidunderligt at køre på ferie ned sydpå. Så længe at der er aircondition i bilen. Der er jo varmt sydpå. Men vi behøver vel ikke at køre helt til Sydspanien. Vi kunne køre på camping i Kroatien. Jeg har hørt, at kysterne i Kroatien er meget smukke. Det kunne da være spændende.