Elbiler ruster også

Hvor ville jeg dog ønske, at jeg bare kunne tage fri fra det hele og rejse et eller andet eksotisk sted hen. Et sted, hvor det ikke regner konstant. Et sted, hvor der er varmt, og hvor klimaet er tørt. Jeg er så inderligt, træt af altid at mærke regnen mod mit ansigt. Føle kulden og fugtigheden. Nej, noget sol og varme vil være godt for sindet og kroppen. Lidt mere D-vitamin tak. Jeg er træt af, at jeg hele tiden går og har dårlig samvittighed, over at jeg igen i den forløbne uge ikke fik sendt min bil ned til servicecenteret. Rustbeskyttelse af elbiler er jo et must i dette land. Klimaet her i Danmark er bestemt ikke bilvenligt. Tværtimod.

Hvad med Spanien?

Gad egentlig godt vide, om de ved, hvad rustbeskyttelse er nede i Spanien? Har de vinterdæk der? Muligvis. Eller kører de med kæder, når de tager op i bjergene, og det er vinter? Det er noget, jeg skal have fundet ud af. Det er absolut nødvendigt, at jeg finder ud af det. Derfor skal jeg vist til at finde ud af, hvordan jeg kommer til Spanien, så jeg kan finde ud af det – sådan på første hånd. De der artikler, man kan finde på nettet, gælder ikke. De fleste af dem er også gamle og forældede. Så det kræver, at jeg rejser derned.

Svinkeærinder

Ja, ok. Jeg ved det godt. Det er svinkeærinder, jeg laver for mig selv, bare for at undgå at gøre det, som jeg skal: Få min bil rustbeskyttet, så den er sikker i de kommende år – er lidt inspireret af denne artikel. En grundig undervognsbehandling kan jo sikre bilen imod rust i op til 4 år. Så hvorfor gør jeg det ikke bare? Hvorfor kan jeg ikke tage mig sammen og få sendt bilen afsted. Det er jo i virkeligheden ikke så svært. Man ringer op og bestiller tid. Eller måske booker man bare sin tid online. Så møder man frem til tiden, efterlader bilen og får at vide, hvornår man kan komme og hente den igen. Er det svært? Nej. Det er nemt. Det handler bare om at man skal planlægge det lidt i forvejen, så man ikke har brug for bilen i de dage, hvor bilen bliver behandlet. Der er faktisk steder, hvor man også kan få en servicebil stillet til rådighed i de par dage, hvor ens egen bil er i eksperternes hænder. Kan det være nemmere? Nej.

Få det nu bare gjort

Derfor forstår jeg bare ikke, hvorfor jeg ikke får det gjort i en fart. Jeg ved godt, hvorfor jeg bliver ved med at udskyde det. Det har noget at gøre med, at det styrtregner, og jeg har bare ikke lyst til at gå udenfor og blive våd og kold. Men hvis jeg ikke får det gjort snart, ja så kan jeg risikere, at min bil ender med at få rust, og så bliver det et værre rod. Ikke kun fordi behandlingen først vil kunne laves, efter at undervognen er blevet repareret. Også fordi omkostningerne vil blive så meget større. Jeg må simpelthen bare tage mig sammen. Nu.