Er WordPress hurtig?

Et par af mine bekendte var forleden i en vældigt faglig og lettere ophedet venlig diskussion om, hvad der egentlig er det bedste system i 2019 til at bygge hjemmesider og webshops i. Den ene var meget stærk fan af WordPress, der jo er et gratis system og oprindeligt udviklet til at blogge med. I dag er det faktisk verdens største såkaldte CMS, og det bruges i udstrakt grad til både webshops og såkaldte corporate hjemmesider. Også meget store af slagsen. Diskussione gik så på, om WordPress er hurtigt og kan leve op til dagens krav fra både brugere og Google.

WordPress kan tunes

En nyinstalleret WordPress med ganske få sider og uden tunge billeder og fancy funktioner er faktisk forrygende hurtig. Men det er indlysende, at så snart der installeres plugins og programmeres mere eller mindre fancy funktioner på, bliver indlæsningshastighederne (loadtiden) langsommere og langsommere.

Mange begår den fejl at tro, at blot fordi WordPress jo ER et genialt system, behøver man ikke gøre en indsats for at holde den hurtig. Og det er altså en fejl. Hovedparten af nye hjemmesider, der er bygget i WordPress af enten små eller store leverandører er slet ikke eller meget dårligt optimerede.

WordPress optimering

Ofte er det meget dramatiske forbedringer, der kan opnås, når en ekspert kommer på opgaven med hastighedsoptimering af WordPress. Det er slet ikke ualmindeligt at se hastigheden forbedret fra loadtider på over 3 sekunder til under 1 sekund (ja, du læste rigtigt).

Andre er så smarte, at de lader en hastighedsekspert bygge det hele far starten. For eksempel er Kim Tetzlaff, der jo er kendt for sin viden om hastighedstuning, også udvikler af WordPress hjemmesider: https://kim-tetzlaff.dk/webudvikling/wordpress-hjemmeside/