Stress og coaching

Der er mange grunde til, at vi får stress. Fænomenet er bestemt ikke ukendt. Alle har hørt om en bekendt, en kollega, en ven, et familiemedlem eller en kollega, som er gået ned med stress. Det er en lidelse, som anerkendes som en sygdom. Spørgsmålet er, hvad er det, som fremprovokerer stress. Og er stress bare en enkelt ting.

Stress er en sygdom

Stress er en sygdom. Det er alle enige i. Men den viser sig på forskellige måder. Min stress ligner ikke din stress! Jeg reagerer på en anden måde end, du gør. Fælles for os er, at vi er syge. Vi kan ikke fungere, sådan som vi forventer af os selv, at vi skal.

I nogle tilfælde kan stress medføre alvorlige, psykiske eller fysiske sygdomme. Vi kan blive deprimerede, eller vi kan få hjerteslag af stress. Nu sætter jeg det op skarpt, men jeg vil gerne have, at du ved, at stress er alvorligt. Også selv om det bare viser sig en par gange ved, at du får en ekstra svedetur, eller hjertet banker ekstra hurtigt.

Coaching mod stress

Det er vigtigt, at du lytter til din krop. Har du fx hovedpine, uden at du egentlig synes, der er en grund til, at du bør have det? Er du lidt ekstra opfarende overfor børnene? Har du mistet appetitten? Måske har du stress. Et stresscoaching forløb kan hjælpe dig af med stress, hvis du altså griber bolden i tide. Hvis du lægger mærket til, at du ikke fungerer, som du plejer, så synes jeg, du skal henvende dig til en ekspert, som kan give stresscoaching. Der er mange af dem, og de ved, hvad de gør. De ved, at de står med et stort ansvar, fordi et menneske med stress kan være i fare. De kan hjælpe det menneske, så livet bliver stressfrit, og mennesket føler sig bedre tilpas i sin verden.