Ellen skal forkæles

woman in black tank top holding white textile

Ellen, min kone, har haft en hård periode gennem flere måneder. Hun løb ind i et fysisk problem med sin skulder, som af en eller anden grund begyndt at gøre forbandet ondt ved visse bevægelser. Da det ikke fortog sig af sig selv, måtte hun til læge.

Han kunne ikke umiddelbart konstatere, hvad der var galt, hvorfor han henviste hende til en scanning på sygehuset. Den viste, at et ledbånd havde løsnet sig fra en af knoglerne i skulderen, og det var nødvendigt med en operation.

Ellen havde flere ugers rekreation, hvor hun var plaget af en del smerter efter operationen, men nu er smerterne ved at være helt væk, og hun kan bevæge sin arm normalt, så hun også er vendt tilbage på sit arbejde.

Rekreation

Jeg har lyst til at gøre et eller andet for at markere, at den lange periode med smerter nu er overstået, og forleden dag fik jeg den helt rigtige ide – tror jeg nok.

Jeg kom i tanker om, at Ellen gennem årene flere gange har talt om, at vi burde tage på en kroferie på den kro, hvor vores bryllup blev holdt for 23 år siden. Netop den kro har altid haft en stor plads i hendes hjerte, for hun forbinder den naturligt nok med noget romantisk.

Dertil kommer, at kroen ligger meget idyllisk i en skovkant med udsigt til Limfjorden, og jeg kan endnu huske, hvordan det var at stå op om morgenen efter bryllupsnatten og nyde den helt fantastiske udsigt ned over fjorden.

Så jeg fandt frem til telefonnummeret på kroen og ringede for at høre, om jeg kunne bestille et kroophold allerede om halvanden uge, for det ville passe os fint, idet vi ikke havde noget som helst på kalenderen i den weekend.

Der var ledigt

Og jeg var heldig, for kroen havde et ledigt værelse, og jeg fik at vide, at de havde et færdigpakket arrangement til en god pris, som vi kunne købe. Arrangementet går ud på, at man ankommer fredag eftermiddag og får eftermiddagskaffe. Derefter er der middag fredag aften, morgenmad samt frokost og middag om lørdagen, og endelig morgenmad og frokost om søndagen, hvorefter man kører hjem igen.

Det tager jeg, sagde jeg straks uden at spørge om prisen, for jeg var temmelig ligeglad, for et weekendophold med det indhold var præcis, hvad jeg havde forestillet mig.

Så skete der i øvrigt det, da min kone kom hjem fra arbejde lidt senere end jeg den dag, at hun begyndte at tale om, hvad vi skulle lave næste weekend. Jeg afbrød hende og sagde bare, at det havde jeg allerede en plan med, og det skulle hun vente med at få at vide noget mere om.

Det var hun ikke tilfreds med, så det endte med, at jeg måtte krybe til korset og fortælle hende, at jeg havde bestilt et kroophold som et plaster på såret efter hendes sygdomsperiode. Men jeg undlod at fortælle, hvilken kro der er tale om, så nu vil jeg bestemt håber, at hun får sig en glædelig overraskelse.

Ellen skal forkæles
Rul til toppen