Børn skal ligge godt

Uha da – vi går så meget op i de små børns trivsel. De skal spise sund mad, de skal sidde i de bedst tænkelige autostole, og de skal da også helst gå i non GMO økologisk tøj uden børnearbejde involveret. Når de så skal i seng, ryger de lige i en gammel madras eller så’n noget. Nå ja – det er selvfølgelig lettere fortegnet, men der er nu noget om snakken. Ofte er det med børnesenge og juniorsenge et overset område hos de ellers så korrekte forældre. For eksempel en juniorseng som dem, der er vist her: http://www.hopogleg.dk/7-juniorseng 

Den rette seng til de små

Når vi skal vælge en børneseng eller juniorseng, er der selvfølgelig flere elementer, der skal ses på. Baseret på min erfaring, vil jeg foreslå, at du ser på disse elementer:

  1. Kan sengen vokse med barnet? De fleste gode juniorsenge kan.
  2. Er der tale om en baby: Køb en børneseng med gærder, der kan beskytte
  3. Udseendet er ikke uden betydning – køb en typisk drengeseng eller pigeseng og glæd dit barn
  4. Kvaliteten skal være i orden – kan sengen holde til voldsom leg? Er der skarpe kanter?
  5. Prisen er selvfølgelig vigtig også. Tjek for eksempel her.

Hvor skal sengen til barnet købes?

Her er det i virkeligheden dine præferencer, der tæller. Måske har du allerede et sted, du foretrækker at handle – og så er det jo blot om at tjekke prisen og evt. forhandle den ned, hvis den er for høj. Flere og flere forældre foretrækker at spare tid og penge ved at købe på nettet, og der er der butikker som hopogleg.dk, der dækker hele spektret og til ganske priser.

Igen gælder det om at betragte det hele 360 grader rundt. Hvis du for eksempel ser på en seng på nettet til 1.000 kr. og du kan købe samme seng for 900 kroner i en butik i nabobyen, skal du med i regnestykket have disse elementer:

  1. Hvor lang tid skal du bruge på at køre til nanobyen, blive ekspederet og hjem igen?
  2. Hvad koster det dig i benzin og afskrivning at køre efter den selv?

Meget ofte viser det sig, at det er meget billigere at købe på nettet – også selvom prisen i en given detailbutik umiddelbart synes lavere. Regn på det – og sov godt 🙂