Bon-fire?

Da vi kom ud til vores sommerhus sidste fredag eftermiddag for at tilbringe weekenden der, blev vi noget overraskede over at se, at der var håndværkere inde hos vores naboer, Niels og Helene. Vi snakker tit med dem, og de har ikke på noget tidspunkt nævnt noget om, at de skulle have lavet noget ved sommerhuset.

Men vi stødte på Niels udenfor huset, så vi kunne hurtigt få en forklaring. Sagen var, at deres søn på 19 år havde lånt sommerhuset weekenden før, fordi han skulle holde en fest med en flok jævnaldrende. Det var måske gået lige lovligt vildt til, for de unge havde ikke opført sig med særlig god omtanke.

Reparationer

Der var sket det, at de havde tændt op i Niels og Helenes forholdsvis nye bon-fire uden på terrassen, men da det var blevet lidt køligt i løbet af aftenen, havde de båret bålstedet ind i stuen lige indenfor den dobbelte terrassedør. Det er selvfølgelig hul i hovedet at have en bon-fire stående indendørs med ild i, men de unge mennesker har jo nok ikke været helt appelsinfri, da de gjorde det.

På et tidspunkt havde de ret høje flammer fra bålet antændt de persienner, Niels og Helene har i terrassedørene. I øvrigt nogle lækre Debel persienner faktisk. Deres søn var selvfølgelig blevet forskrækket, og for at få slukket ilden havde han valgt sammen med en anden at bære den brændende bon-fire ud i badeværelset for at slukke ilden med håndbruseren.

Men inden de nåede det, havde de høje flammer smeltet den loftslampe – en ganske almindelig plafond – der sad i loftet i badeværelset. Også en pænt stor del af træloftet var blevet skadet af ilden, men endelig var det lykkedes de unge mennesker at få slukket flammerne med vand, så der ikke gik ild i træloftet, der altså kun blev sodskadet.

Niels og Helenes søn var helt naturligt ikke ligefrem populær i øjeblikket, fortalte Niels, men deres forsikringsselskab havde indvilget i at betale skaderne, som trods alt var begrænset til persiennerne i terrassedørene samt loftet i badeværelset.

Og nu var håndværkerne allerede i gang med at fjerne det sodsværtede træloft i badeværelset. Det skal så erstattes af et nyt loft, og håndværkerne havde indvilget i at arbejde om lørdagen også, så de kunne blive færdige med arbejdet.

Men helt færdigt bliver det nu ikke, fortalte Niels, for vi benytter udskiftningen af loftet til at få monteret nogle indbygningsspots som loftsbelysning. Det har vi egentlig talt om mange gange, fortalte Niels, men nu er lejligheden til at gennemføre det der jo, så nu skal det være.

De har også besluttet at udskifte håndvask til noget italiensk luksus. I det hele taget skal de vist have en del til badeværelset fra denne umådeligt lækre webshop: https://www.design4home.dk/

Men elektrikeren, der skal montere de seks små spots i loftet, kommer først i den kommende uge, så her i denne weekend må vi klare os med lyset over spejlet i badeværelset, fortalte Niels. Og i morgen formiddag kører jeg ind til Hjørring for at få købt nogle nye persienner til terrassedørene, så når vi kommer herud igen om en uge, skulle det hele gerne være på plads, sagde han.

Det hele ender altså med en mindre forbedring af Niels og Helenes sommerhus.