Vinduerne er spejlblanke

Jeg er begyndt at gå til dans. Klassiske danse: Vals, og den slags. Det er faktisk dejligt. Jeg har en kavaler, som er rigtig dygtig til at danse. Jeg lærer meget af ham. Han er også sød og sjov, og det hænder, at vi går ud og får en drink sammen efter dansetimen. Han og hans kone, som også er på danseholdet, er rigtigt søde. Hun er knageme dygtig til vals og polka. Hendes kavaler er superdygtig og har i mange år deltaget i konkurrencer.

En snak

Når vi får en drink efter dansetimerne, taler vi selvfølgelig om, hvad vi laver, når vi ikke er til dans. Min kavaler er revisor. Det var noget af en overraskelse for mig at opdage det. Jeg havde ikke sådan et indre billede af en valsende revisor. Men hvorfor ikke? Folk er jo meget mere end deres job. Han kone er ansat i kommunen nede på skattekontoret. Godt match. De er rigtigt søde og har en masse sjove historier at fortælle. De rejser meget. Jeg har fortalt dem, at jeg er ansat i et IT firma, hvor jeg sidder og arbejder med kodning. Stillesiddende arbejde, så det er rart at få rørt sig på en sjov måde.

Da vi spurgte manden, som min kavalers kone danser med, var han lidt tilbageholdende med at fortælle os, hvad han laver. Men vi borede, og det kom ud, at han er vinduespudser. Er selvstændig, og at han faktisk har meget at lave. Min kavaler tilbød ham med det samme at hjælpe ham med regnskaberne, hvis han har brug for det. Det tilbud blev han rigtigt glad for. Jeg spurgte ham om navnet på hans firma. Jeg har tit ledt efter en vinduespudser, der kan komme og klare alle vinduerne for mig. På 4. sal er jeg bange for at hænge ud over vindueskarmen, når det skal gøres.

Verdens reneste vinduer

Han giver mig navnet på firmaet. Han fortalte mig, at jeg bare skal søge på ”vinduespolering København”, så er det hans firma, jeg ser øverst på listen. Nede under reklamerne. Fint. Det er nemt at huske.

Vi sludrer videre om alt muligt. Vinduespudseren fortæller, at han har danset lige siden han var helt lille. Det er noget, han aldrig vil holde op med. Det kan være svært for ham at nå at komme til dansetimerne. Især om foråret, hvor alle skal have deres vinduer pudset. Han arbejder meget. Vi andre har ikke det problem som lønmodtagere. Vi har en standard arbejdsdag fra 8 til 16.

Revisoren spørger, om han har store udsving i sin indkomst. Det kan måske reguleres. På en eller anden vis. Skattedamen forsøger at være morsom (dårlig humor): Du arbejder da ikke sort, vel? Tøhø. Vinduespudseren griner høfligt og fortæller hende, at det kan ikke betale sig for ham. Han har fået en bøde for mange år siden. Det vil han ikke have igen. Han fortæller, at ja, som selvstændig er der udsving i hans indkomst. Men han har lært at håndtere de lidt magre tider ved at have noget ekstra på kistebunden. Alt i alt er han godt tilfreds.