Til Båring på efterskole

Mit barn er hjemme igen. Efter et helt år på efterskole. Det er dejligt, at hun er her igen. Huset har været så tomt uden hende. Hun er en meget energisk og larmende pige. Stilheden, der har hersket her i huset, når hun har været på efterskolen, har været meget modbydelig. Der har været aftener, hvor jeg ligefrem savnede at høre hende spille musik – højt. Hun har gået på en efterskole på Fyn: https://baaringefterskole.dk/, hvor hun har fået lov til beskæftige sig med det, hun holder mest af: Musik og fitness.

Lært en masse

Hun har lært meget om musik. Det er også en af Danmarks bedste musikefterskoler, som hun har gået på. Måske den bedste. Men det er i grunden ligegyldigt, om det har været den bedste musikefterskole, hun har gået på. Det vigtige er, at hun har lært en masse om musik – og selv er blevet meget bedre til at spille på guitar. Samtidigt har hun virkeligt fået tonet sine muskler via de der fitness timer, som hun valgte som valgfag. Ud over musik er hun nemlig meget interesseret i kost og sund livsstil.

Nu er hun hjemme, og jeg kan høre, at hun faktisk arbejder. Jeg tror, at hun er ved at skrive en sang og sætte musik til den. I hvert fald kan jeg godt høre, at hun sidder med guitaren og nynner. I ny og næ er der en pause. Hun skriver. Jeg kan høre, hun taber blyanten på gulvet. Det er altså dejligt, at hun nyder at være hjemme igen – og ikke bare sidder på sin seng og lytter til forskellige YouTube‐videoer. Jeg er glad for, at hun har fundet sin kreativitet.

Lidt vemodigt for hende

Sangen og melodien, hun arbejder på, er lidt vemodig. Det handler vist om afsked med vennerne. Og ja, der er vel mange følelser, der bare skal ud nu, hvor det er ferie. Hun har selv sagt, at hun kommer til at savne efterskolen ret meget, men at hun også vil holde kontakten ved lige med nogle af de nye kammerater, hun fandt der. Faktisk har hun spurgt os, om hun må få besøg af en veninde i nogle dage her i sommerferien. Bare i en 4 – 5 dage. Vi har naturligvis sagt, at det må hun gerne. Hun skal bare lige lade os vide, hvornår hendes veninde kommer.

Nye veninder

Og det bliver spændende for os at få besøg af en af hendes nye veninder. Vi vil jo gerne have, at hun lukker os ind i sit liv igen. Vi vil ikke risikere, at hun falder tilbage i det gamle mønster, hvor hun nærmest isolerer sig fra os. Sådan var det, inden hun kom på den efterskole på Fyn: Hun var indesluttet. Koncentrerede sig vildt om musik og gik kun ud i få timer om ugen for at komme ned i fitnesscenteret. Hun havde aldrig besøg af en kammerat. Hun var meget alene. Så det er rigtigt dejligt at se hende her igen – glad og tilfreds og med mod på at invitere en veninde på besøg. Det er dejligt at se, at hun har fundet sit gamle jeg igen.

Til Båring på efterskole
Rul til toppen