En rigtig familieadvokat

three women sitting beside table

Ved du, hvordan du skal forholde dig, hvis I skal giftes, men gerne vil have særeje? Eller hvad du har ret til, hvis du skal arve efter din mor? Og ja: Hvordan skal du forholde dig, hvis du skal skilles?

Du har sikkert en idé om, hvad du kan gøre eller har ret til. Men uanset hvad, så er det altså en rigtig god idé at kontakte en familieadvokat her i København, hvis du står i en situation, hvor du måske skal indgå i en ny relation til et andet menneske, arve eller skilles. Familieadvokatens rolle er – meget kort fortalt – nemlig, at sørge for, at dine interesser bliver plejet.

Særeje og ægtepagt

Handler det om særeje eller en ægtepagt, så er det en familieadvokat, du skal bruge. Handler det om, at du ikke vil ind i skænderier med andre pårørende, som også skal arve, så er det også din familieadvokat, der skal sørge for, at du bliver retfærdigt behandlet.

Handler det om skilsmisse – og måske dermed bliver det også et spørgsmål om forældremyndighed og bodeling, så er det også en familieadvokat, der skal sættes i sving. Det kan også tænkes, at I skal have lavet et testamente. Det er der en masse fornuft i at gøre.

I vil sikre, at arvinger ikke skal skændes, fordi I har sat ’reglerne’ for, hvem der skal arve hvad – hvor meget og hvordan. Her er familieadvokaten uundværlig. Der er nemlig ualmindeligt meget papirarbejde, som skal laves i de forskellige situationer, der har noget at gøre med familien.

Arv og den slags

Skal I fx arve et hus, så skal der laves tinglysninger. Der skal laves skatteopgørelser. Der skal betales afgifter. Og her kan din familieadvokat hjælpe dig. Dels med selve papirarbejdet – men også med at finde en god revisor, der kan sørge for alt det med økonomien, når du skal arve. Eller: Skal du søge om forældremyndighed, så vil familieadvokaten også være den, der kan begrunde, hvorfor du skal have den – og ikke dit barns anden forældre.

De fleste advokater har erfaring med sager, der handler om forhold indenfor familien. Og du kan sagtens finde en rigtig god familieadvokat, der hvor du bor. Du gør dog klogt i at finde en advokat, der kan vise dig, at han – eller hun – har erfaring indenfor familieret.

Gode advokater i København?

Derfor: Hvis du bor i København, så skal du, når du har søgt på Google efter ”advokat i København”, kontakte dem, og forhøre dig om, hvor stor erfaring de har. Det kan du gøre telefonisk. Du vil få en samtale med dem, og de samtaler vil hurtigt kunne fortælle dig, om advokatfirmaet har advokater ansat, som har specialiseringer inde for det felt indenfor familieretten, som du har brug for.

Nogle advokater ved mere om arveloven end andre. Andre igen ved alt om, hvad det vil sige at skulle igennem en svær skilsmisse.

Og ja, du vil også hurtigt kunne finde ud af, om den familieadvokat, som du taler med, vil være den rette for dig. Det handler jo om, at I skal tale sammen – om meget private sager – og derfor skal der være tillid til advokaten fra din side.

En rigtig familieadvokat
Rul til toppen