Backgammon – det evigt populære brætspil

Et af de allermest populære brætspil gennem tiden er uden tvivl Backgammon.

Spillet er mange steder blevet yderst populært, som et spil, som man kan spille, når man går en tur på café. Og mange caféer har derfor også ofte et spil Backgammon liggende.

Brætspillet er forholdsvis nemt at lære og kræver kun nogle enkelte færdigheder, uden at spillet bliver for teknisk. Et spil kan være i alt fra fem til tredive minutter, og egner sig derfor godt at spille over en kop kaffe eller to.

Et populært brætspil for to

Backgammon er et spil for præcist to personer. Spillet egner sig derfor særlig godt til en hyggelig aften i selskab med en god ven. Hvis du inviterer til en større selskab hjemme hos dig selv, kan du med fordel anskaffe dig flere backgammonspil. Så kan I lave backgammonturneringer og sætte en hel aften af til at hygge jer i backgammonspillets navn.

Taktik i backgammon

På den ene side fordrer backgammon en vis taktik og på den anden side, er der også nogle tilfældigheder i forhold til, hvad terningerne lander på.

Det er dog vigtigt, at du husker at tælle ordentligt, når du spiller backgammon. Herefter skal du tænke på de forskellige muligheder, du har for at rykke med brikkerne med dit terningslag. Derfor kræver backgammon en vis strategi. Øvelse gør mester, men du kan heldigvis hurtigt blive god til backgammon og lure de gode træk, så du kan blive forsamlingens ukronede backgammon mester næste gang I mødes.