Den perfekt bolig?

Vi kan godt lide at se på boliger. Vi har ligesom gjort det til en del af vores liv at lede efter den perfekte bolig til os. Og vi ser også på mange boliger. Vores ejendomsmægler er muligvis træt af os, men det må være hans problem. Før vi finder den helt rigtige, køber vi bare ikke. Sådan er det. Og det ved han. Han ved også godt, at vi er i kontakt med flere mæglere, men at vi foretrækker, at en eventuel handel sker via ham. Han fandt jo den bolig, vi bor i nu til os.

Moderne og i godt design

Vi har fortalt ham, at vi gerne vil bo moderne, og minimalistisk. Ikke noget med stuk på lofterne og snørklede krummelurer, som skal pudses og vedligeholdes i det uendelig. Stedet skal være nemt at holde rent, og der skal helst ikke være for mange trapper op og ned. Vi bliver jo ældre, og vi skal også tænke på det inden det næste boligkøb. Også selv om vi faktisk er i god form. Vi er typen, der elsker god kvalitet og godt design – som for eksempel her, hvor vi kigge på sovesofaer: https://zonexlnt.dk/product-category/sofaer/sovesofaer/

Ny bolig måske

Forleden var vi så ude for at kigge på endnu en bolig. Det var en stor lys lejlighed på 5. sal. Den lå med havudsigt og tæt på offentlige transportmidler. Der var privat parkering i bygningen, så der vil ikke være problemer med at finde plads til bilen.
Lejligheden var bygget for kun ganske få år siden. Prisen var i overkanten. Det er den altid. Og egentlig kunne jeg godt lide lejligheden. Ham, der ejer den nu, og som vil flytte i hus uden for byen nu, var ikke til stede, da ejendomsmægleren låste os ind. Vi kiggede på den. Minimalistisk? Ja, det skal jeg love for. Lys? Ja, meget, pga. de store panoramavinduer med udkig til vandet. Køkken og bad var i orden. Stuen var kæmpe stor. Næsten på størrelse med en balsal.

Det store møbel

I den stod der kun et enkelt møbel: en kæmpestor, men ikke særlig køn, hjørnesofa. Den var virkelig stor. Måske 7 siddepladser. Alt for stor efter min smag. Godt, at jeg ikke skal have den med i købet, tænkte jeg. Den var vendt sådan, så når man sad i den, så havde man den flotte udsigt lige foran sig. Ok. Det kan jeg forstå. Man kunne godt lægge sig på den og nyde udsigten over vandet i timevis. Men en mindre hjørnesofa kan også gøre det.

Ejendomsmægleren forklarede, at ejeren har fjernet de fleste møbler, da han allerede har købt et nyt hus. Han vil gerne give en eventuel køber af lejligheden hjørnesofaen med i købet. Den er for stor til hans nye stue. Min mand og jeg kiggede på hinanden. Nej tak. Ikke til os. Han må gerne beholde sin sofa. Vi har selv. Vi forklarede ejendomsmægleren, at vi vil overveje at give et bud på lejligheden. Uden hjørnesofa. Men vi ville gerne lige have lov til at tænke os om. Der vil komme nogle udgifter til at få repareret en gammel fugtskade, som vi havde opdaget i badeværelset. Egentlig lidt mærkeligt. Bygningen er jo forholdsvis ny, så en fugtskade skulle da ikke være fremkommet allerede efter 3 år.