Virker slankekure?

Jeg læste i et blad for nylig, at udenlandske mænd generelt synes, at danske kvinder er dejlige, sexede, kloge osv og det er jo dejligt at høre. De samme mænd blev også spurgt, hvad de ikke brød sig så meget om ved de danske kvinder og den ene svarede, at han simpelthen syntes, vi skulle slappe mere af mht slankekure. Han havde aldrig mødt kvinder, der gik så meget op i at være slanke end de danske.

Det kan jo så undre, at der stadig fndes ret mange overvægtige kvinder i Danmark, men selvom (eller måske i virkeligheden derfor) at kvinderne er overvægtige, kan det jo godt fylde meget hos dem at tænke på slankekure.

Der er virkelig også mange kure oppe i tiden. F.eks 5:2 kuren – der lover vægttab ved, at man to dage om ugen spiser meget, meget få kalorier. Til gengæld for de to sultedage må man så spise, hvad man har lyst til de resterende dage i ugen. Fælles for alle de her kure er, at de har et eller andet regelsæt, der skal følges og det kan besværliggøre madlavningen en del. Man står tit tilbage og ønsker sig et par bøger med opskrifter samt måske en uges kursus i tilberedningen af maden.

Virker de så de der kure? Ja, det gør de faktisk de fleste af dem. For 10-15 år siden var det oppe i tiden med pulverkure og andet gejl og der er ingen tvivl om, at de virker, men bare ikke ret længe af gangen. Du lærer jo ikke, hvordan du skal spise for at være sund. De fleste af de kure, der er inde lige for tiden, giver indblik i sund mad og hvor mange kalorier man egentlig indtager i løbet af en dag. På sigt er det en hjælp til at holde et vægttab, fordi man bliver meget mere bevidst om det mad, man indtager og de kalorier, man indtager. I lige så høj grad bliver man faktisk også bevidst om, hvor mange kalorier man forbrænder i løbet af dagen. I sidste ende handler vægttab jo om et meget simpelt regnestykke. Der skal være minus på kontoen i forhold til kalorier. Ergo skal du altså forbrænde flere kalorier end du indtager. Sidder du meget i løbet af en dag, kan du derfor ikke spise ret mange kalorier, før regnskabet begynder at gå den forkerte vej. Det virker simpelt, når man sætter det op på den måde, men spørg enhver, der har været på kur – det er ikke den nemmeste sag i verden at tabe sig.