10 år med samme tandlæge

Gennem mere end 10 år har jeg været patient hos en god tandlæge på Frederiksberg, men nu er det ved at være slut. Da jeg for nylig var til det faste, halvårlige eftersyn, fortalte min tandlæge mig, at han nu havde besluttet sig for at sælge sin klinik og gå på pension, så det blev nok sidste gang, vi så hinanden.

Det ærgrede mig lidt, men jeg kunne selvfølgelig ikke bebrejde en tandlæge på 68 år, at han nu ville stoppe. Jeg besluttede mig for at finde en helt ny og gerne billig tandlæge i København, for jeg havde jo ingen anelse om kvaliteten af den tandlæge, som købte min hidtidige tandlæges klinik på Frederiksberg.

Men jeg kendte ikke på forhånd andre tandlæger, så jeg smed min opgave på bordet i kantinen på min arbejdsplads for at høre, om mine kolleger eventuelt havde gode anbefalinger. Og det havde de selvfølgelig alle sammen, for de fleste af os er jo godt tilfredse med lige netop vores egen tandlæge.

Men en af mine kolleger fortalte, at han sidste år havde været nødt til at få lavet et implantat som erstatning for en ødelagt fortand. Han havde derfor undersøgt mulighederne for eventuelt at få et billigt implantat i Polen, hvortil mange danskere tager, hvis de skal have lavet mere omfattende arbejder på tandsættet. Han havde også fundet frem til nogle gode priser, men det viste sig, at hans egen tandlæge kun var så lidt dyrere, at prisforskellen ikke kunne betale rejseudgifterne. Så ham valgte jeg.